Parteneriat activ în combaterea excluziunii și sărăciei în comunitatea marginalizată din Municipiul Caracal – ID 149193
Parteneriat activ în combaterea excluziunii și sărăciei în comunitatea marginalizată din Municipiul Caracal – ID 149193

Perioada proiectului august 2021-decembrie 2023

Prin intermediul proiectului „Parteneriat activ în combaterea excluziunii și sărăciei în comunitatea marginalizată din Municipiul Caracal” vor fi finantate un numar de 14 Planuri de afacere selectate in urma unui concurs. Castigatorii concursului de planuri de afacere vor primi o finantare de 118.177 lei pentru demararea unei afaceri. Afacerile selectate vor trebui sa respecte minim urmatoarele criterii de eligibilitate:

1. Vor crea cel putin un loc de munca pentru care vor asigura sustenabilitatea pe perioada proiectului si dupa finalizarea proiectului

2. Afacerile vor functiona minim 12 luni pe perioada implementarii proiectului

3. Afacerile vor avea o perioada de sustenabilitate de minim 6 luni dupa finalizarea perioadei obligatorii de funcționare a afacerii de 12 luni.

Pentru a putea participa la concursul pentru selectarea Planurilor de afacere doritorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele criterii de eligibilitate:

- au domiciliu/locuiesc(sunt rezidente) în teritoriul acoperit de Strategia de Dezvoltare Locala, respective Municipiul Caracal;

- au varsta cuprinsa intre 18 si 64 de ani

- se gasesc intr-una din situatiile:

§ în risc de sărăcie sau

§ se confruntă cu o deprivare materială severă sau

§ trăiesc în gospodării cu o intensitate extrem de redusă a muncii.

Selectarea dupa aceste criterii se realizeaza in urma unei anchete sociale. - parcurg un curs de Competente antreprenoriale. Cursantii vor fi ghidati pas cu pas de formatorii si expertii in antreprenoriat de la conturarea ideii de afacere, validarea acesteia cu comunitatea, realizarea strategiei de de business etc. Cursul de competente antreprenoriale va avea 40 ore (5 zile-8 ore/zi). Participantii la cursuri vor primi la absolvirea cursului o subventie de 120 de lei si vor fi sprijiniti sa isi realizeze propriul Plan de afacere.